Nieuws

Begrijpelijke taal

Alle raadsleden vonden het gisteren een goed idee! Zij stemden in met ons voorstel om begrijpelijke taal te gebruiken in brieven van de gemeente Helmond

 
Lees verder

Duurzame mobiliteit

Unaniem aangenomen in de Gemeenteraad: ons voorstel om te onderzoeken op welke manieren de gemeente Helmond het voorbeeld zou kunnen geven in het gebruik van duurzame mobiliteit.

Lees verder

Suggesties voor de zorg

Onlangs stelde Wouter Bos in een artikel in de Volkskrant dat er pijnlijke keuzes gemaak moeten worden in de zorg. Onze Helmondse huisarts Wim Heres stuurde zijn suggesties naar de Volkskrant en deze werden gepubliceerd:
Pijnlijke keuzes in de zorg - wie durft?

Wouter Bos, ik durf wel een voorzet te geven: Suggesties voor de zorg

Lees verder

Kamervragen bruizentracé

GroenLinks vraagt nu ook landelijk aandacht voor buizentracé door Helmond
Onze Oud-wethouder van Helmond, Paul Smeulders van GroenLinks heeft in Den Haag vragen gesteld aan de Minister van Binnenlandse Zaken over het buizentracé dat het Rijk door onze gemeente wil leggen. Wij zijn blij dat Paul Smeulders voor Helmond opkomt nu hij zitting in de Tweede Kamer heeft. Wij wachten de antwoorden met spanning af.

Lees verder

Bijstandsfraude

"GPS-trackers, achtervolgingen, spionage en verhoren zonder recht op een advocaat". Denk jij daarbij ook aan een James Bond film? Helaas lazen wij in de Volkskrant van 16 juni dat dit dagelijkse praktijk is voor mensen met een bijstandsuitkering die verdácht worden van het verzorgen van familie/kennis of van het hebben van een relatie (lees hier het hele artikel: https://www.volkskrant.nl/…/de-doorgeslagen-jacht-op-de-bi…/. GroenLinks Helmond wil daarom wel eens weten van het college hoe bijstandsgerechtigden in Helmond gecontroleerd worden, wat de aantallen zijn, en hoeveel geld er gemoeid is met dit rechercheren. En, wat levert het op?"

Lees verder

Pagina's