Nieuws

Lintje voor Avelien Meinardi!

Al sinds de oprichting van GroenLinks Helmond is Avelien onmisbaar voor onze afdeling. We zijn bijzonder trots dat zij op vrijdag 26 april 2019 een Koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij GroenLinks en tal van andere initiatieven heeft gekregen!

 

 

Lees verder

VNG: Helmond bouwt de slimste wijk

In het tijdschrift voor Nederlandse Gemeenten een interview met de bevlogen wethouder Cathalijne Dortmans (GroenLinks Helmond) over Brainport Smart District en de ambitie om te komen tot een veilige, veerkrachtige wijk met sociale samenhang, die als voorbeeld moet gaat gelden voor smart city-steden over de hele wereld. 

Lees verder

Rijpelberg is weer een stukje mooier en groener!

Vrijdag 12 april hebben we met zo'n 40 vrijwilligers van GroenLinks Helmond, Jan van Brabant College - Deltaweg en het ROC Ter AA Gasthuisstraat een flink aantal voortuinen in de Rijpelberg opgeruimd, opgeknapt en vergroend met mooie vaste planten. Iedereen hartelijk bedankt! De bewoners waren er blij mee en samen hebben we de Rijpel weer een klein beetje mooier gemaakt.

Lees verder

Automotive Campus èn het Coovels bos

De Automotive Campus gaat uitbreiden voor een duurzame toekomst, het Coovels Bos wordt gespaard èn er komt nog extra natuurcompensatie. Dat besloot de gemeenteraad vandaag bijna unaniem.

Lees verder

Duurzaam ondernemen in Helmond

Vandaag stemde de gemeenteraad unaniem in met de visie op Duurzaam Ondernemen van onder andere onze wethouder Antoinette Maas. Lara Tamarinof sprak namens GroenLinks het college en de raadsleden toe. "Voor GroenLinks is deze visie op Duurzaam ondernemen een belangrijke stap in de richting van een groene, circulaire  Helmondse economie.

Lees verder

Nachtnet

GroenLinks heeft, net als in Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, een motie ingediend om de lobby voor een nachtnet opnieuw op te pakken.

Lees verder

Pagina's