In het artikel van Omroep Brabant wordt gesproken over correspondentie tussen Van Rooi Meat en de Veiligheidsregio. Daarin wordt geconstateerd dat Van Rooi Meat de afspraken - maximaal 300 medewerkers aan het werk - met voeten treedt door 500 medewerkers te laten werken. Dit is bovendien niet de eerste keer dat afspraken worden geschonden door Van Rooi Meat. Toch verleent de Veiligheidsregio volgens Omroep Brabant middels dezelfde brief toestemming om verder op te starten.
- Hoe denkt de Veiligheidsregio over het herhaaldelijk schenden van de afspraken door Van Rooi Meat?
- Is de Veiligheidsregio het met ons eens dat het verzuimen van straffend optreden schadelijke invloed heeft op de afspraken met andere bedrijven en de geloofwaardigheid van de Veiligheidsregio?
- Is de Veiligheidsregio bereid álle correspondentie met en over Van Rooi Meat aan de Helmondse gemeenteraad te verstrekken?
- Is de Veiligheidsregio bereid verantwoording over de gehanteerde werkwijze af te leggen aan de Helmondse gemeenteraad indien de gemeenteraad dat wenst?
In een eerdere reeks raadsvragen (dd. 3/4 augustus) werd de vraag gesteld of de GGD en de Veiligheidsregio bereid zijn een onderzoek te starten naar de gehele situatie waarbij ook het eigen handelen wordt meegenomen. Op 25 augustus werd in de beantwoording aangegeven dat er “Op dit moment geen aanleiding (is) voor een onderzoek, de coronacrisis is nog gaande. Indien bij de evaluatie aanleiding wordt gezien tot nader onderzoek in deze casus, dan zijn de VRBZO en de GGD bereid om hieraan een bijdrage te leveren”.
- Wanneer kunnen wij de genoemde evaluatie verwachten?
- Is de Veiligheidsregio ook na het artikel van Omroep Brabant nog steeds van mening dat een onderzoek naar het eigen handelen in deze casus overbodig is?
Wij ontvangen de beantwoording graag op korte termijn. Vervolgvragen zijn zeker niet uitgesloten.
Thomas Tuerlings
Fractievoorzitter GroenLinks Helmond