Zij gaan de komende vier jaar aan de slag om Helmond eerlijker, groener en levendiger te maken. De partij heeft in alle wijken van Helmond stemmen opgehaald door een uitgebreide kandidatenlijst met betrokken inwoners uit alle wijken. Van Brouwhuis en de Rijpel tot Mierlo-Hout en Stiphout.

Opvallend is dat GroenLinks de raad in gaat met een meerderheid aan vrouwelijke kandidaten. Oudgedienden zijn Lara Tamarinof en Désirée Meulenbroek. Lara heeft zich de afgelopen jaren voor veel zaken ingezet binnen en buiten de raad. Onder andere werkt zij eraan dat er gewone taal wordt geschreven en gesproken in de gemeente. Daarnaast heeft zij zich ook hard gemaakt voor betere communicatie over de invoering van het gescheiden afval ophalen en verbeteringen aan het systeem voor jonge ouders met luiers. Désirée Meulenbroek is vaak aan het woord geweest over zorg en cultuur. Zij wil bereiken dat er meer waardering komt voor onbetaald werk. Door haar Initiatiefraadsvoorstel over vrijwilligerswerk is in de programmabegroting de waarde van het al het onbetaalde werk van vrijwilligers in Helmond opgenomen. En dat loopt in de miljoenen.

Lijsttrekker Thomas Tuerlings en Bert van Sas de andere twee oudgedienden. Thomas Tuerlings is fractievoorzitter en zet zich in voor een meer menselijke en minder bureaucratische overheid.  Bert van Sas is nauw betrokken bij de stankoverlast problematiek in Brouwhuis en initiatiefnemer van het burgermeetnet voor de luchtkwaliteit in Brouwhuis en Rijpelberg.

Nieuwkomers zijn Sanae Yahia, Tommie Niessen en Jeanette Hendriks. Sanae Yahia studeert nog, maar zet zich daarnaast in voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken met de stichting We Care Helmond. Ze heeft zich in verkiezingstijd laten kennen als een goede debater. Tommie Niessen werkt in de zorg en is bij velen bekend via zijn vlogs. Jeanette Hendriks is onderneemster met een winkel in het centrum. Ze is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen van ons stadscentrum. Daarnaast heeft zij zich het afgelopen jaar sterk gemaakt om van Helmond een Global Goals gemeente te maken.

GroenLinks Helmond gaat aan de slag met een divers team van ervaren raadsleden en enthousiaste nieuwkomers. Als je ideeën hebt of iets wilt bespreken, laat het GroenLinks Helmond weten info@groenlinkshelmond.nl

 

“ Zij gaan de komende vier jaar aan de slag om Helmond eerlijker, groener en levendiger te maken. ”