Jeanette Hendriks (1972), van oorsprong Groningse, woont sinds 2009 in Helmond (Rijpelberg). Na ruim 20 jaar in de telecom en IT was het tijd voor iets anders en gooide ze het over een heel andere boeg. Nu runt ze al ruim 5 jaar een winkel met FairTrade en duurzame producten in het centrum van Helmond. Daarnaast ligt de organisatie van de FairTrade en Global Goals markt in haar handen en is ze vrijwilliger bij een stichting in Helmond die zich onder andere inzet voor ontwikkelingssamenwerking. Door haar werkzaamheden en vrijwilligers activiteiten heeft ze ruime kennis en ervaring opgebouwd rond duurzaamheid en de Global Goals.

"Politiek: Ver van mijn bed show"?
"Voordat ik in Helmond kwam wonen, woonde ik in Den Haag, politieke hoofdstad van Nederland. En toch had ik niks met politiek. Ver van mijn bed show, ondanks dat ik er zo dichtbij heb gewoond. Sterker nog ik had van mijn leven nog nooit gestemd. Want waarom zou je dat doen. Mijn stem zou toch geen verschil maken. Mijn man, die bij gemeente heeft gewerkt, kon maar niet snappen dat ik geen gebruikmaakte van mijn stemrecht. Dus om hem een plezier te doen, ben ik de eerst volgende verkiezingen naar het stembureau gegaan. Tja en op wie moet je dan stemmen? Ik besloot mijn stem te geven aan iemand die ik ‘kende’."

Wat maakt politiek leuk voor Jeanette?
"Pia Dijkstra van het NOS journaal had besloten de politiek in te gaan. Haar kende ik van de TV, dus kreeg zij mijn stem. Ja ik weet zij van een andere partij is dan ik nu ben, maar je moet ergens beginnen. Schetst mijn verbazing dat ze gekozen werd met slechts enkele stemmen verschil. Dus mijn stem maakte in deze wel degelijk verschil. Sindsdien ga ik elke verkiezing naar het stembureau. Sterker nog sinds een aantal jaar help ik tijdens de verkiezingen mee op een stembureau. Een goede vriend van ons had mij gevraagd of ik wilde helpen. Een mooi inkijkje aan het begin van het politieke proces. Van het een kwam het ander. Ik werd lid van GroenLinks, vervolgens burgercommissielid en nu dus gemeenteraadslid 2022 - 2026.

“Helmond is een mooie stad die je steeds weer laat verrassen, ik zelf heb nog lang niet alle mooie locaties ontdekt in de stad. Ik wil me graag inzetten Helmond nog meer op de kaart te zetten en nog aantrekkelijker en leefbaarder te maken.”

  • Duurzaamheid
  • Ondernemers
  • Global Goals
  • Centrum
  • Rijpelberg
  • Dierdonk

#GlobalGoals 
#Groen 
#Helmondopdekaart