Foto Canva

Zorgen over besmetting nertsenfokkerij vlakbij Helmond

Wij zijn bezorgd over de besmetting van de nertsenfokkerijen in de regio. In Gemeente Helmond liggen volgens ons raadslid Bert van Sas woningen op ongeveer 400 meter afstand van de nertsenfokkerij aan de Rijntjesdijk.

De afstand tot de aaneengesloten bebouwing van de wijk Brouwhuis zou maar 800 meter zijn. “Bij oostenwind is in Brouwhuis regelmatig de stank van de genoemde nertsenfarm te ruiken. Het is dan ook niet uit te sluiten dat zich fijnstof, met misschien wel het virus, van deze nertsenfarm over Brouwhuis verspreidt.” Wij stelden een paar vragen aan het stadsbestuur. Lees hier het gehele artikel in het Dit is onze wijk.  Lees hier de antwoorden.

In de gemeenteraad van 26 mei verzochten wij het college om namens alle gemeenteraadsleden  n.a.v alle onrust en onduidelijkheid ook bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan te dringen op het nemen van alle mogelijke maatregelen bij nertsenfokkerijen (in Zuid-Oost Brabant) om verdere verspreiding van het Coronavirus van dier-op-mens te voorkomen en daarbij ook katten te betrekken. Lees hier de volledige motie.