De 22-jarige Helmonder Paul Smeulders is kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. De kandidatencommissie heeft Smeulders geadviseerd voor een plek tussen de 16 en de 25.

Paul is een goede bekende binnen GroenLinks Helmond. De afgelopen 4 jaar vormde hij samen met fractievoorzitter Rudi van der Made de gemeenteraadsfractie van GroenLinks en nam hij als burgerlid deel aan de raadscommissie Ruimtelijk Fysiek.

Rudi van der Made: "Niet alleen GroenLinks Helmond is enthousiast over Paul, ook de kandidatencommissie sprak lovende woorden over de jonge politicus. De commissie noemt hem een ‘zeer talentvolle kandidaat’ en schrijft:
“Paul kan zorgvuldig en tegelijkertijd razendsnel formuleren, maakt contact met zijn gesprekspartners, analyseert en poneert. In aanleg is hij politiek handig en doorziet hij het spel.” "

De kandidatencommissie schrijft verder: “Hoezeer wij overtuigd zijn van zijn talenten, heeft Paul aangegeven graag eerst op andere plekken ervaring te willen opdoen. Dat streven ondersteunen wij van harte.”

Paul heeft de commissie aangegeven zich te richten op de Statenverkiezingen van maart 2011, om zich in Provinciale Staten als politicus verder te ontwikkelen. Hij wil graag op de lijst voor de Tweede Kamer om als Helmondse kandidaat de campagne actief te ondersteunen.

Het is de eerste keer dat een Helmonder een plek krijgt op de landelijke lijst van GroenLinks. De volgorde van de kandidatenlijst wordt door 1500 leden van GroenLinks tijdens het congres op 18 april in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht vastgesteld.