Als GroenLinks zijn wij positief over de Horecavisie 2030. Het is een heldere visie, waar onder invloed van corona lang aan is gesleuteld in samenwerking met de Koninkelijk Horeca Nederland, horecavereniging Helmond Centrum, Centrummanagement, politie en andere stakeholders. GroenLinks heeft met diverse ondernemers gesproken en ook uit die hoek wordt instemmend gereageerd. Er is duidelijk prettig samengewerkt aan dit document.
Verrassende concepten
Toch blijven er ook zorgen, want de horeca heeft het zeker na corona, niet gemakkelijk. Gelukkig voor Helmond zijn er nog steeds horeca-ondernemers die met nieuwe concepten komen. Het aanbod in Helmond wordt daardoor steeds uitgebreider en gevarieerder en daardoor aantrekkelijker voor bezoekers. Hartstikke leuk is dat! Denk aan nieuwe initiatieven zoals de winebar, een spelletjesbar onze stadsbrouwerij en winkels met nieuwe verrassende horeca-concepten.
Uitdagingen
Maar er blijven ook uitdagingen. Personeel vinden is er een van. En ook het bezoekersaantal aan ons centrum mag zeker in de wintermaanden wel omhoog. Onze Markt is heel gezellig met de kermis, de wekelijkse markt en zomers met volle terrassen, maar als er niks extra’s te doen is, dan is het vooral in de herfst en winter een leeg en ongezellig plein. Wij dromen er als GroenLInks van dat met de uitrol van de centrumplannen, we ook nog eens naar onze Markt kijken.
Markt in de winter
Als er mogelijk voor de kermis en de weekmarkt aanvullende ruimten worden gevonden in het centrum, hebben we mogelijk wat meer ruimte om de markt gezelliger aan te kleden. En we zouden geen GroenLinks zijn, als wij niet meteen aan mooie bomen met feeërieke lampjes in de winter denken. Lijkt ons een goed idee om dat ter zijner tijd op te pakken en samen met betrokken in een co-creatie proces de Markt gezelliger te maken. Tot dat moment is het een goed idee om te onderzoeken of tijdelijke winterterrassen de markt in herfst en winter al vast wat gezelligheid kunnen brengen. Wij steunden daarom als GroenLinks de Horecavisie en het amendement en moties over de Markt.
Wil je meer weten?
Lees hier de horecavisie
Uitvoerings-plan