GroenLinks Helmond heeft de website gelanceerd waarop inwoners van Helmond duidelijk kunnen maken welke groene gebieden in en om Helmond groen moeten blijven.

GroenLinks Helmond heeft de website De Groene Grenzen van Helmond gelanceerd. Het is een website waarop alle inwoners van Helmond duidelijk kunnen maken welke groene gebieden in en om Helmond groen moeten blijven. GroenLinks beoogt hiermee de gebruikelijke manier van werken om te draaien. GroenLinks raadslid Rudi van der Made: “Gangbaar is dat ambtenaren, politici en andere beleidsmakers een plan bedenken voor de bebouwing van een groengebied. Dit plan wordt uitgewerkt, en pas aan het eind van dat traject komen de omwonenden en andere gebruikers van het gebied in beeld. GroenLinks wil dat omdraaien door alle inwoners van Helmond de mogelijkheid  te geven om eenvoudig aan te geven waar zij hun eigen groene grens trekken.”
De website past bij het verkiezingsprogramma van GroenLinks Helmond, waarin onder andere staat dat GroenLinks geen nieuwe plannen zal steunen voor het bebouwen van de nu nog groene gebieden aan de rand van Helmond. Van der Made: ” De bevolkingsprognoses, waarop de voortdurende uitbreiding van het bebouwde gebied in Helmond zijn gebaseerd, zijn inmiddels achterhaald. Op middellange termijn zal Helmond net als veel andere plaatsen in Nederland te maken krijgen met een afname van het aantal inwoners. Reden temeer om te stoppen met het verder verleggen van de bebouwde grens.”
GroenLinks roept alle inwoners van Helmond op om de groene gebieden die zij persoonlijk het behouden waard vinden, aan te melden op www.groenegrenzen.nl.