Op vrijdag 7 april liet Twan van stichting Dierenasiel en dierenambulance ons zien wat zij allemaal doen met een paar mensen in dienst en verder bijna 150 vrijwilligers. 24/7 zijn zij bereikbaar voor mens en dier.

Vervoer en opvang
Er zijn behoorlijk wat regels rondom vervoer van dieren. Met de 3 ambulances die de stichting mag gebruiken van Stichting Dierenlot voldoen ze aan de regels en hebben ze alles in huis om dieren snel en efficient op te halen. Vandaag waren er ook meerdere mensen aan het werk om al die oproepen en administratie in goede banen te leiden. Als de dieren gechipt (èn geregistreerd) zijn worden de eigenaar en het dier al snel herenigd. Als er geen chip is, of de eigenaar is vergeten zijn gegevens te registreren dan duurt het gemiddeld 2 dagen voordat dier en baasje elkaar weer vinden. Het dier gaat 14 dagen in quarantaine of direct naar de ziekenboeg. Als niemand zich meldt, of iemand doet afstand van het dier, dan gaan de dieren naar de opvang in het pand.

Adoptie
Maar daar hoeft het ook niet lang te duren voordat een dier een nieuw baasje krijgt. Er zijn gelukkig veel mensen die naar het asiel gaan als ze een huisdier willen. De medewerkers van het asiel kijken echter eerst wel heel goed wat voor karakter het dier heeft en zorgen dat er een baasje wordt gekozen dat past bij het dier. 

Hulp
De stichting helpt niet alleen dieren, maar ook baasjes die problemen hebben met hun dier. Ook als er bijvoorbeeld vervoer nodig is naar de dierenarts. Denk ook aan mensen die het financieel zwaar hebben, er wordt meegedacht. Want een dier is voor sommige mensen van het grootste belang. Een hond of kat is er onvoorwaardelijk voor zijn baasje. 

Verduurzaming
De afgelopen tijd is er veel verduurzaamd bij het asiel. Zonnepanelen, led-verlichting, zuiniger apparatuur, licht gaat automatisch uit als er niemand is in een ruimte en zo proberen ze op nog veel meer manieren duurzamer te worden. In het belang van het milieu, maar ook om de kosten te beperken. 

Vrijwilliger of donateur worden?
Er zijn altijd vrijwilligers nodig, voor de dieren, voor de administratie etc etc. Ook kun je op andere manieren de stichting steunen door bijvoorbeeld een verblijf te sponsoren of vriend te worden van de dierenambulance. Neem maar eens een kijkje op de website van de stichting: https://dierenambulancehelmond.nl/

asiel
asiel
Katje in quarantaine
asiel
Sierduiven
asiel
Behandelkamer