Vertrek wethouder Paul Smeulders

Vandaag is bekend geworden dat Tweede Kamerlid Linda Voortman beoogd wethouder is voor GroenLinks in de gemeente Utrecht. Mocht dit doorgaan, dan krijgt onze huidige wethouder Paul Smeulders de kans om plaats te nemen in de Tweede Kamer.

Paul heeft als wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken enorm veel betekend voor de stad en voor GroenLinks Helmond. Begin dit jaar werd hij nog verkozen tot beste bestuurder van Nederland. Wij zullen Paul ontzettend missen maar gunnen hem deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in Den Haag. Uiteraard neemt hij voor zijn vertrek officieel afscheid in Helmond. Als duidelijk is wanneer dit is, zullen we dit op de website plaatsen.

 

Onderhandelingen coalitieakkoord

Na de fantastische verkiezingsuitslag van 21 maart is GroenLinks - na een verkennende ronde - gaan formeren met de SP, VVD, D66 en Lokaal Sterk om een progressieve coalitie te vormen. De gesprekken worden geleid door formateur Frits Lintmeijer (Eerste Kamerlid voor GroenLinks) en verlopen voorspoedig. Als we het formatieproces positief kunnen afronden, wordt er eind mei een nieuw college geïnstalleerd met zes wethouders, waarvan twee van GroenLinks. Rond de presentatie van het coalitieakkoord zal GroenLinks, naast kandidaat-wethouder Antoinette Maas, een tweede kandidaat voorstellen.