De Helmondse GroenLinks-wethouder Paul Smeulders staat op plek 12 van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De lijst werd zondagavond 20 november in Utrecht gepresenteerd.

Paul Smeulders is sinds 2014 wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken in Helmond. Tien jaar geleden begon hij zijn politieke carrière als burgerraadslid. Later werd hij fractievoorzitter in de Brabantse Staten. Naast zijn werk als wethouder zet Paul zich bij Natuurmonumenten in voor de natuur in Nederland. Als geboren en getogen Helmonder vervult hij zijn wethouderschap met volle overtuiging en veel plezier: “Ik merk dat ik echt iets kan betekenen voor de stad. Duurzaamheid is - mede dankzij onze inwoners - in een hogere versnelling gekomen. Dat brengt een klimaatneutraal Helmond in 2035 een stuk dichterbij.”

Paul Smeulders: “Idealen helpen verwezenlijken, dat is de reden dat ik politiek actief ben. De afgelopen tien jaar heb ik me op provinciaal en lokaal niveau met hart en ziel ingezet voor een groenere landbouw, natuurbehoud en een vergaand klimaatbeleid. Vaak met succes, maar ik merk dat de landelijke overheid eerder tegen- in plaats van meewerkt. Dat moet echt veranderen! Ik zou de positieve lijn die we met duurzaamheid in Helmond hebben ingezet graag willen doortrekken naar landelijk niveau. Bovendien wil ik als Brabander onze regio vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De recente discussie over Brainport als Mainport maakt duidelijk dat meer Brabantse inbreng hard nodig is.”

De lijst van GroenLinks wordt aangevoerd door Jesse Klaver, die deze zomer al door de partijleden is gekozen als lijsttrekker. De komende maand mogen alle leden van GroenLinks stemmen over de volgorde van de rest van de lijst. Ze doen dit op basis van een advies van een speciaal daarvoor ingestelde kandidatencommissie, die Paul Smeulders op plek 12 heeft geadviseerd. 15 december is de uitslag van het ledenreferendum bekend en weet Paul definitief op welke plek hij staat. Paul: “Maar pas op 15 maart, de dag van de verkiezingen, wordt duidelijk hoeveel zetels GroenLinks in de Tweede Kamer behaalt. Als dat er minder dan 12 zijn, dan blijf ik met evenveel inzet en overtuiging actief als wethouder in Helmond.”

Mocht Paul Smeulders verkozen worden in de Tweede Kamer, dan draagt GroenLinks Helmond Antoinette Maas voor als nieuwe wethouder. Antoinette was in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker en is op dit moment fractievoorzitter voor GroenLinks in Helmond.

Voor meer informatie over de kandidatuur: www.paulsmeulders.nl