Paul Smeulders Beste Lokale Bestuurder

GroenLinks wethouder Paul Smeulders is verkozen tot beste lokale bestuurder van 2017. Hij kreeg de prijs donderdagmiddag in Den Bosch uit handen van de vorige winnaar, commissaris van de Koning Wim van de Donk. Wij zijn enorm trots op onze wethouder: GroenLinks levert de beste bestuurder en ook nog eens in Helmond.

Paul Smeulders was vorig jaar ook genomineerd. Dit jaar wordt hij bijgeschreven in een lijstje van winnaars met landelijk aanzien. In 2016 won Van de Donk, in 2015 en 2014 kreeg de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb twee keer achter elkaar de titel toebedeeld. Aboutaleb werd dit jaar tweede, derde werd commissaris van de Koning Clemens Cornielje van de provincie Gelderland.
„Het is echt ongelofelijk,” reageert Paul in het ED. „Ontzettend eervol, onwerkelijk en ook wel een beetje ongemakkelijk om in het rijtje winnaars te staan.”

Stemmers noemden zijn toegankelijkheid voor inwoners en zijn gebruik van sociale media als reden voor de nominatie. Ook vanwege de duurzaamheidsaanpak die hij samen met de stad heeft opgezet werd hij gekozen. Met ‘Alle lichten op groen’, de ontwikkeling van Brainport Smart District en het samenbrengen van partijen om Helmond in de toekomst aardgasvrij te maken heeft hij de afgelopen jaren een duurzame basis gelegd voor de toekomst van Helmond.
Lees hier het artikel op de website van Binnenlands Bestuur:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/helmondse-wethouder-smeulders-is-de-bes...

Enkele reacties: