Nieuwe coalitie Helmond van start!

Dinsdag 29 mei is de nieuwe coalitie van start gegaan. De kandidaat-wethouders werden geinstalleerd en dat betekent dat GroenLinks de komende 4 jaar twee  wethouders in het Helmondse stadsbestuur heeft: Antoinette Maas (lijsttrekker en oud-gemeenteraadslid) en Cathalijne Dortmans.
 
Cathalijne (45) is nieuw in Helmond. Ze groeide op in Someren en werkte  in Den Haag als directeur van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Eerder was ze onder meer actief voor de gemeente Den Haag en was ze Statengriffier in Noord-Brabant.  De beide dames hebben een heel mooi groen en sociaal coalitieprogramma klaar staan voor de komende periode en kunnen niet wachten om te beginnen aan hun nieuwe taak. 
 
Fractie
Tim van de Meulengraaf volgt Antoinette op in de 6-persoonsfractie van GroenLinks in de Gemeenteraad. Thomas Tuerlings zal de rol van fractievoorzitter van Antoinette overnemen. Daarnaast zullen Ruud Verhoeven en Anne Brekelmans plaats nemen in de commissies als burgercommissieleden namens GroenLinks. Al met al een mooie en sterke bezetting voor GroenLinks de komende tijd. Heb je ideeën of verbeteringen? Laat het ons weten of kom naar onze Links Binnenvergadering. Via de nieuwsbrief informeren wij de leden over vergaderdata. We gaan er hard voor werken om Helmond nog mooier, groener en socialer te maken!