Afgelopen week werden wij opgeschrikt door het verdrietige nieuws dat Josefien van Dijk na een kort ziekbed is overleden.  Zij was een van de grondleggers van het huidige GroenLinks Helmond.

Josefien maakte ook deel uit van de kandidatencommissie voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dat deed ze met mensenkennis en visie. Mede door haar standvastigheid werd de kandidatenlijst zoals hij was. En met 6 zetels werd GroenLinks de grootste partij van Helmond! Een droom werd werkelijkheid.  Al sinds de jaren 70 was Josefien actief in de lokale politiek en is ze ook nog een paar jaar burgercommissielid geweest. Maar vooral het sturen op inhoud, klankborden, meedenken over het programma en standpunten en kandidatenselectie waren haar sterke kanten. 

Persoonlijk zien wij ook haar onbaatzuchtige inzet voor de medemens. Het opkomen voor de rechten van kinderen en hun ouders in de verdrukking, uit de hele wereld. Jaar in, jaar uit; dag in, dag uit. Zowel in haar priveleven, als in haar werkzame leven. 

Wij zullen Josefien nooit vergeten en danken haar voor haar jarenlange  inzet. We wensen haar familie veel sterkte bij dit grote verlies.

 

Bestuur en Fractie GroenLinks Helmond